tiistai 20. syyskuuta 2016

Kanaa tikka masala

Intialaiset ruuat ovat aina olleet meidän mieleen, erityisesti erinomaisten kastikkeiden ja naan-leivän ansiosta. Ajattelin sen vuoksi tehdä pienen postaussarjan meidän keittiössä valmistuvista intialaisista ruuista. Ensimmäisenä vuorossa on viimeksi eilen meille maistunut tikka masala.

Kanaa tikka masala 

- ½ prk maustamatonta jugurttia
- 2 rkl tikka-mausteseosta
- 500 g kanan rintapaloja

Kastikeainekset:
- 400 g paseerattua tomaattia
- 1 rkl inkivääriraastetta
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl hunajaa (tai ruokosokeria)
- ½ tl chilijauhetta
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 dl ruokakermaa
- suolaa ja pippuria
- (jauhettuja sarviapilan siemeniä)

Ohje:
1. Paloittele kana  ja laita marinoitumaan jogurtin ja tikka-mausteen kanssa vähintään muutamaksi tunniksi jääkaappiin.
2. Asettele kanapalat vuokaan ja laita 270 asteiseen uuniin grillivastukselle 11 minuutiksi.
3. Laita kastikeainekset kattilaan.
4. Lisää lopuksi grillatut kananpalat kastikkeeseen ja hauduta noin 5 minuuttia.  Maista vielä kastiketta ja lisäile tarvittaessa mausteita oman maun mukaan.

Tarjoile riisin ja naan-leivän kera. 


Mukavaa tiistai-iltaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti