tiistai 11. lokakuuta 2016

Butter chicken (Murgh Makhani)

Intialaisten ruokien postaussarja saa jatkoa butter chicken -reseptillä. Kermainen, miedosti tulinen kana sopii moneen makuun. Butter chicken onkin yksi intialaisen keittiön klassikoista. Melko pitkästä ainesosalistasta huolimatta on butter chicken helppo valmistaa, vaikkakin se vaatii jonkin verran esivalmisteluja.


Butter chicken (Murgh Makhani)

Ainekset:
600-800g kanaa

Marinadi:
-4 dl paksua luonnonjogurttia
-6 valkosipulinkynttä hienonnettuina
-2 cm pala inkivääriä raastettuna tai 0,5 rkl inkiväärijauhetta
-1 tl chilijauhetta
-1 tl korianterijauhetta
-1 tl juustokuminaa
-1,5 tl garam masalaa
-1 tl suolaa
-1 limen mehu

Markhani-kastike:
-200 g paseerattua tomaattia
-50 g voita
-1 tl chilijauhetta
-1,5 tl garam masalaa
-1 tl kurkumaa
-0,5 tl jauhettua kardemummaa
-(suolaa tarvittaessa)
-0,5 dl kermaa

Ohje:
1. Leikkaa broileri isoiksi paloiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Ota 3 dl marinadia talteen kastiketta varten. Laita broilerin palat loppumarinadiin. Anna maustua yön yli jääkaapissa.
2. Paista kanat uunissa grillivastuksella 270 asteessa 11 min
3. Lisää kattilaan voi ja mausteet, anna voin sulaa.
4. Sekoita joukkoon säästetty marinadi ja paseerattu tomaatti.
5. Lisää paistetut kanat. Kun kastike alkaa kiehua, lisää kerma  ja mausta suolalla. Hauduta ja maistele kastiketta, lisää tarvittaessa mausteita oman maun mukaan.

Tarjoile riisin ja naan-leivän kera.


Aiemmin jakamiani intialaisen ruuan reseptejä:
Kanaa tikka masala
Naan leipä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti